Koen Samson

Portrait Koen Samson - SAC - Samson Art Consultancy owner - Certified Registered General Valuer Arts & Antiques -

Koen Samson (1972) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.


Na het afronden van zijn studie is hij werkzaam geweest als bedrijfsleider, expert/taxateur en veilingmeester bij twee bekende en gevestigde Nederlandse veilinghuizen in Groningen en Hilversum.


Samson is sinds 2004 Gecertificeerd RegisterTaxateur Kunst, Antiek & Inboedelgoederen. Hij is tevens officieel opgeleid als veilingmeester.


In 2005 begon hij als expert bij het internationale veilinghuis Christie’s in Amsterdam. Vervolgens is hij daar werkzaam geweest als General Valuer en Associate Director, verantwoordelijk voor grote internationale projecten, taxaties en diverse toonaangevende veilingen. Eind 2013 maakte Samson de overstap naar het internationale veilinghuis Bonhams, waar hij tot juni 2022 als Managing Director verantwoordelijk is geweest voor het kantoor in Nederland.

Na een rol als MT-lid en Head of Department bij een internationaal online veilingplatform voor Kunst en Antiek is Samson met ingang van april 2023 gestart met zijn eigen adviesbureau, Samson Art Consultancy, gevestigd te Amersfoort.


Met ruim 25 jaar ervaring en expertise in de internationale veilingwereld houdt Samson zich bezig met bemiddeling, veilingadvies en (interim)projecten. Als ervaren en gedreven veilingmeester blijft hij zich met regelmaat inzetten voor diverse goede doelen.


Naast zijn vaklidmaatschappen van oa. Federatie TMV is Koen Samson ook lid van Lionsclub Amersfoort.